Det norske landslaget

Det er Ullevål Stadion som er det norske herrelandslagets hjemmebane. Det er spilleren John Arne Riise som har spilt aller flest kamper totalt for landslaget, med hele 110 kamper. Det er Ole Thorbjørn Svenssen som havner på andreplass over flest spilte kamper, med fantastiske 104 kamper. Hjemmedrakta til det norske landslaget er rød, hvit og blå, mens bortedrakta er hvit og blå. Som største målscorer for det norske herrelandslaget er det Jørgen Juve fra Porsgrunn som troner øverst, han scoret hele 33 mål for landslaget. Juve spilte 45 A-landskamper for Norge, han var spiss i 24 av disse. Andreplassen over flest mål er ikke mindre imponerende, her finner vi Einar Gundersen med 26 mål for landslaget. I 2002 åpnet det et fotballmuseum på Ullevål stadion, her kan man lære alt om norsk fotball samt kose seg med alle de store, fantastiske øyeblikkene både for det norske landslaget og i norsk fotball generelt. Velkommen til lilfotball.com, vi er nettsiden som presenterer alt du trenger vedrørende landslaget!team1

Et historisk overblikk over det norske herrelandslaget

Det er vel ikke overraskende at fotball kom til Norge fra Storbritannia på slutten av 1800-tallet. Allerede i 1902 ble Norges Fotballforbund stiftet, og samme året ble et norsk mesterskap i fotball introdusert. Den første landskampen Norge deltok i fant sted i Göteborg i 1908, og resultatet viste vel at landslaget i fotball ikke var helt modent ennå, kampen endte med en knusende seier til Sverige. De første årene var ikke prestasjonene til det norske landslaget noe særlig å rope hurra for, det løsnet først i 1918 da Norge vant to viktige seire på rad. Mellom 1929 og 1938 kan man si at det norske herrelandslaget hadde en gullalder, med bronse i OL i 1936 i Berlin, og seier i det nordiske mesterskapet i 1930. Som protest ble all fotball avlyst i Norge under andre verdenskrig. Den kanskje aller største prestasjonen til landslaget etter 1945 må vel sies å være kvalifiseringen til VM i 1994 som ble avholdt i USA, samt kvalifiseringen til VM i Frankrike fire år senere. Den mest berømte og fantastiske kampen er kanskje seieren over Brasil i 1998, en kamp som ble sett av over 60.000 tilskuere.

Det norske landslaget og Egil “Drillo” Olsen

c1Egil “Drillo” Olsen var trener for U21-landslaget i 1990, da han erstattet Ingvar Stadheim som trener for A-landslaget. Dette skulle være starten på en ny norsk “gullalder” i fotball, uten sidestykke siden 30-tallet. Denne nye treneren hadde en sterk personlighet, og hadde mange unike oppfatninger om hvordan fotball skal spilles. Dette landslaget var dog kanskje ikke det sterkeste Norge har hatt dersom man ser på spillerne, men noen store navn var det da, da særlig Rune Bratseth og Erik Thorstvedt. Olsen fra Fredrikstad fikk gode resultater med landslaget, selv om stilen av og til var omdiskutert. Treneren var for øvrig svært populær blant folk flest, og dersom du tar turen til museet på Ullevål kan du se de berømte gummistøvlene til “Drillo” der.

Den norske troppen i dag

Den seneste nyheten på alles lepper i dag er jakten på nye landslagssjefer for Norge. Hvem kommer til å erstatte Høgmo? Dagens landslagstropp består av 23 spillere. Det er Rune Almenning Jarstein fra Hertha Berlin som er Norges målvakt og han har draktnummer 22. Joshua King fra Bournemouth er norsk spiss og har draktnummer 17. King er norsk-gambisk, han scoret sitt første mål for landslaget i 2012. Alexander Søderlund spiller også spiss, denne karen fra Haugesund debuterte på herrelandslaget i 2012. For en full oversikt over dagens tropp, besøk sidene til NFF.