Våre største fotballstjerner

Norge har en del gode fotballspillere, og de fleste og beste av disse spiller naturlig nok på utenlandske lag. Det norske landslaget er kanskje ikke Europas beste lag, men norske spillere finner seg lett jobb i store, internasjonale klubber.

Norges best betalte spiller akkurat nå

Nå er ikke det en kåring for at man er den aller beste spilleren, men det er jo selvfølgelig en sterk indikasjon på hvor god man er. Håvard Nordtveit har skrevet 5-årskontrakt med ærefulle West Ham, og prislappen skal visstnok ha kommet opp mot 40 millioner kroner – noe som er mer enn selv Solskjær, Carew og Riise har fått utbetalt.

Spillerne på topplista

footb1Vi må jo bare begynne med Alexander Tettey, som spiller for Norwich. Klubben har vært heldig når de sikret seg denne gullgutten, for han er rangert som Norges beste spiller for tiden. Mannen er selvfølgelig også en del av det norske landslaget.

Markus Henriksen er en flott spiller, både med egne skåringer og som støttespiller for andre som sikter på mål. For tiden befinner han seg i den nederlandske klubben AC Alkmaar, hvor 5 skåringer og 11 nettkjenninger var resultatet etter 22 kamper spilt.

Omar Elabdellaoui spiller for Olympiakos denne sesongen, og denne backen har en fast plass på det norske landslaget med sine kjappe ben. Sies å fortsatt ha potensiale for forbedringer, noe som gjør ham enda mer interessant.

Håvard Nordtveit er Norges best betalte spiller, men rangeres ikke som den beste spilleren på topplista. Fjerdeplass er en god plassering, og feedbacken er bra. Den tyske klubben Mönchengladbach er den heldige klubben som har denne mannen i sin spillerstall.footb2

Per Ciljan Skjelbred har spilt for Rosenborg fra 2004 til 2011, og spiller nå med Hertha Berlin. I 2013 utropte avisen Bild Skjelbred til å være den 30. beste spilleren i Bundesliga, noe som kan sies å være litt av en bragd for en mann fra det kalde nord.

På samme lag spiller også neste spiller på Dagbladets liste over norske toppspillere – Rune Jarstein. Denne mannen vokter buret hos Hertha, og var tidligere keeper i Viking og Odd. Jarstein har spilt i høyere divisjoner siden 2003.

Jo Inge Berget er neste mann ut, og denne spilleren har med sine landslagsprestasjoner vist seg verdig en plass blant de beste fotballspillerne i Norge. Som tomålsskårer i landskampen mot Kroatia i EM, har denne gutten nå bortimot en heltestatus på landslaget. Til daglig spiller han for Malmö.

Norges beste spiller 2015, Stefan Johansen, er selvsagt på denne lista. Dagbladet rangerer ham riktignok bare som nummer 11, men Celtic og landslaget vinner mye med å ha ham på laget. Johansen var på banen i alle de 11 kvalikkampene til EM.

martin1Martin Linnes spiller for den tyrkiske storklubben Galatasaray, og hadde nok vært en fast del av landslaget om Høgmo hadde gått tom for Elabdellaoui. I flere sesonger har han vært rangert som den beste backen i Tippeligaen.

Unge Iver Fossum spiller på Hannover, og spiller som en mye mer erfaren spiller. Til tross for sine 19 unge år, er Fossum en farlig spiller på midtbane, og han har hatt 11 skåringer for Strømsgodset, samt flere assists. Unggutten spås en glitrende fremtid, både på Europatoppen og i Hannover.

Lang liste med mange flotte talenter

Nå har vi bare nevnt noen av de som utmerket seg mest i 2015/2016-sesongen, og det finnes langt flere spillere av høy kvalitet i Norge Til tross for dette ser det ikke ut til at landslaget klarer å samle nok slagkraft til å være med i toppen av europeisk fotball. Men kanskje det er tid for at trenden snur?