2018 FIFA World Cup

FIFA World Cup, eller Verdensmesterskapet i fotball, er stort, både for deltakerlandene og for alle som liker fotball. I 2018 skal mesterskapet arrangeres i Russland fra 14. juni til 15. juli. 32 nasjoner er kvalifisert til deltakelse, inkludert to nye land: Island og Panama. Verken Island eller Panama har deltatt i VM tidligere. Kvalifiseringen ble også en nedtur for enkelte land, blant annet Italia, Chile og Nederland, som ikke klarte å kvalifisere seg. Norge er ikke med i VM, men Norden er godt representert med både Island, Sverige og Danmark. Kampene skal spilles i ulike russiske byer.

Trekning basert på ranking

Trekningen av gruppene i 2014 ble kritisert fordi lagene var delt inn i potter både etter ranking og geografisk region. Derfor ble trekningen før VM i 2018 basert utelukkende på ranking, og forhåpentligvis blir alle land fornøyde.

Videodømming

Det blir også et par andre endringer foran VM i 2018. Den største endringen er kanskje at det vil bli benyttet videodømming. Målet er selvfølgelig å unngå dommertabber og feilvurdering av situasjoner. Meningene om videodømming er delte. Noen liker tanken, mens andre mener det tar vekk litt av sjarmen med spillet. Men videodømming kan i hvert fall sikre at ingen vinner eller taper på grunn av en tabbe fra dommerne. Videodømming skal bare benyttes når dommerne er usikre på en avgjørelse, så det er ikke forventet at systemet tas i bruk under hver eneste kamp.

Arenaene

Arenaene som benyttes er av ulik størrelse. Det benyttes to arenaer i Moskva, mens de andre arenaene ligger i byene St. Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nizjnij Novgorod, Volgograd, Saransk, Rostov-na-Donu og Jekaterinburg. Dessuten benyttes Olympiastadion i Sotsji.

Alle lag må forvente å reise litt rundt. Det er bestemt hvor alle kamper skal spilles, og de siste kampene skal selvfølgelig spilles i Moskva og St. Petersburg. Disse to byene får en semifinale hver. St. Petersburg får også bronsefinalen, mens finalen spillet i Moskva.

Gruppeinndelingen

Gruppene er nå klare. I Gruppe A møtes vertslandet Russland, Uruguay, Egypt og Saudi-Arabia. Gruppe B består av Portugal, Spania, Iran og Marokko. I gruppe C finner vi Frankrike, Peru, Danmark og Australia. I gruppe D spiller Argentina, Kroatia, Island og Nigeria. Gruppe E inneholder lagene fra Brasil, Sveits, Costa Rica og Serbia. Gruppe F består av Tyskland, Mexico, Sverige og Sør-Korea. Gruppe G er satt sammen av Belgia, England, Tunisia og Panama. Og i den siste gruppen, gruppe H, er lagene fra Polen, Colombia, Senegal og Japan.